3 Mart 2010 Çarşamba

Sebzeli gözleme


Hamuru için: (Gözlemeyi büyük yaparsanız 15- 20 yakın falan çıkıyor)

8 Çorba Kepçesi Pınar Un

1 Tatlı kaşığı Yuva Toz Maya

1Tatlı kaşığı Tuz

aldığı kadar su
İçi için:
2 Demet ısırgan otu
1 kg ıspanak
1 soğan (büyük olacak )
Yarım çay bardağından biraz fazla yağ
1 tatlı kaşığı Kırmızı pul biber
tuz (size bırakıyorum )
yapılışı= Unu kabınıza koyun için havuz gibi açın içine maya tuz ekleyip biraz suyla mayanızı ertirin erittikten sonra kenarlardan unu alıp yoğurun hamur ne cıvık nede çok katı olacak kulak memesi yumuşaklığında olacak ve mayalanması için 30- 40 dk bekletin. mayalanmasını beklerken içini hazırlayın
Soğanı soyup yıkadıktan sonra ufak parçalar halinde kesin ve tencereye yarım çay bardağından biraz yağa soğanı atıp kavurun biraz pembeleşince yıkayıp ayıkladığımız Isırgan otı ve ıspanağı doğrayıp soğanların üstüne atın 2 çevirip tuz ve kırmızı pul biberide atıp kavurun sonradan mayalanan hamurunuzdan parçalar alıp oklava yardımıyla açın içine ısırgan otu ve ıpanaklı harçtan koyun sonrada teflon tavada yada saç tavada kızartın
AFİİYET OLSUN

Hiç yorum yok: