11 Aralık 2010 Cumartesi

TRAMİSU



2 Katlı pasta tabanı
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı dolusu un
1 paket labne
1 paket nescafe
1 su bardağı sıcak su
hazırlanışı :önce pasta tabanını ilk katını nescafe ile ısılıyoruz. sonra kremayı hazırlıyoruz bir tencereye sütü şekeri ve unu koyup mikserle iyice karıştırıyoruz sonra ocağı alıp karıştırarak krema haline gelince yani kremanın üstü göz göz olunca:) ocağı kapatıp labneyi krema tenceresine kremayla buluşturuyoruz:) sonra bir kez daha mikserle karıştırıyoruz ve krema iki tabanada yetecek kadar tabanlara sürüyoruz. kremayı tabana bir bıçak yardımıyla yayıyoruz sonra ikinci tabanıda nescafeyle ıslatıyoruz tekrar kremayı yayıyoruz üstüne süzgeçle kakaoyla süsleyip buzdolabında 2 saat kadar bekletiyoruz sonra afiyet mideciklerimize indiriyoruz:)))

Hiç yorum yok: